Saturday, March 31, 2018

ATM Mökki Ultra 4.0


ATM Mökki Ultra 4.0 juostiin Lahden Kivijärvellä Pitkäperjantaina. 12 tunnissa saa suorittaa niin monta 4,6km ja 252 nousumetrin kierrosta kun haluaa. Jyrkkiä jäärinteitä ja lumisia harjanteita kulkenut haasteellinen reitti ei ollut erityisen nopeassa kunnossa. Arvioin etukäteen kierrosajakseni tunnin, mukaanlukien huoltotauot mökillä. Tavoitteena oli ainakin viisi kierrosta.


Sää oli upea. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eikä tuullut. Aamulla pakkasta oli -12 astetta, mutta lämpötila kohosi päivällä plussan puolelle. Hanki oli paikoitellen syvää, eikä se kestänyt juoksijan painoa. Metsään muodostui kapea polku, jolla piti pysyä. Harha-askeleet umpihankeen eivät tuntuneet mieluisilta. Sauvoja ei kukaan 36 osanottajasta käyttänyt. Oli kätevintä ottaa käsillä kiinni puista, kivistä ja kannoista.


Viisi kierrosta riitti minulle oikein hyvin tällä kertaa. Polar V800 mittasi 23km ajassa 5h22min. Nousumetrejä tuli 1260, jotka Stravan algoritmit taikoivat 1462 metriksi. Tosi tehokas ja mukava liikuntapäivä. Erityiskiitos Tonille järjestelyistä ja Villelle kimppakyydistä. Henry Aalto juoksi peräti 11 kierrosta eli 52km - kova veto, josta isot onnittelut.


Samalla tarjoutui oiva tilaisuus testata äskettäin hankkimiani Snowline Chainsen Trail lumiketjuja. Päällä olevat kumihihnat venytetään kärki edellä kengän päälle. Sitten vain tarkistetaan, että ruostumattomasta teräksestä valmistetut ketjut ja kolmetoista 7,5mm hammasta ovat varmasti paikoillaan. Ketju painaa noin 100g/kpl. Niitä on neljää kokoa: S (32-36), M (36-40), L (40-44) ja XL (44-48).

Koko L mahtui vielä Hoka Speedgoat 2 tossujeni päälle, vaikka ne ovat kokoa 44 2/3. XL olisi ehkä ollut parempi, mutta sitä kokoa ei ollut jäljellä. Toisaalta löysät ketjut saattaisivat irrota. Juostessa ketjut eivät haitanneet mitenkään, eikä lisäpainoa juurikaan huomannut. Pito oli uskomattoman hyvä aamupäivällä kovalla jäällä ja lumella. Iltapäivällä auringon pehmentämät sohjopaikat tuntuivat epävarmemmilta, mutta en silti kaatunut. Tai pannutin jyrkässä alamäessä kerran, mutta se ei johtunut liukastumisesta. Lumiketjuista oli siis hyötyä ja suosittelen niitä kaikille jalan liikkuville varsinkin jäisille pinnoille.

Ensi vuonna on ehdottomasti lähdettävä mökkiultrailemaan uudestaan. Se on todellinen vertikaaliaddiktoituneen polkuhöntsäilijän toiveuni.

1 comment:

Haniyatul Cytotec Shoop said...
This comment has been removed by a blog administrator.