Saturday, March 3, 2018

Transgrancanaria 125km 2018

TGC 125 start 11pm on Friday evening at Las Canteras beach in Las Palmas.

Elämä on sitä mitä meille tapahtuu sillä aikaa kun teemme muita suunnitelmia. 2015 Transgrancanaria jäi erinäisten vastoinkäymisten seurauksena minulta kesken. Nyt tavoitteena oli päästä 125 km ja 7500 nousumetrin (järjestäjien arvio) reitti maaliin. Aikaraja on 30 tuntia, mutta tähtäsin oman ennätykseni parantamiseen. Se oli 25:06 vuodelta 2012, jolloin juoksimme saaren halki etelästä pohjoiseen. Tämänvuotinen reitti kulki päinvastaiseen suuntaan. Päämatkalla oli ensi kerran yli tuhat ilmoittautunutta. Lisäksi viidessä muussa kisassa oli 3000 osanottajaa. Kaikilla oli sama maali Expo Meloneraksella.

Tästä ei keli, maisemat ja fiilis paljon parane.
Las Palmasissa oli korviahuumaava karnevaalihumu, kun starttasimme Las Canteras hiekkarannalta perjantaina klo 23. Rummutukset, kuulutukset, musiikki, ilotulitukset ja yleisö voittivat meren pauhun. Sään suhteen olimme onnekkaita: satuimme kahden myrskyrintaman väliin. Oli kiva päästä Suomen pakkasista juoksemaan shortseissa ja t-paidassa Kanarian aurinkoon. Vuorilla puin UD-repusta sadetakin lämmikkeeksi, mutta silloinkin sää pysyi kuivana.

Drop bag ja pastakuppi Garanonissa 84km. Ranskalainen Alex kertoi olevansa NUTS Ylläs Pallas 2017 Finisher.

Ultrapolkujuoksua voisi luonnehtia syömäkilpailuksi, jossa edetään huoltopisteeltä toiselle ruokaa sulatellen. On pakko syödä jotain kisan aikana, koska energiaa kuluu paljon. Kannoin juomapullojen lisäksi varalta mukana kaikenlaista ClifBar-geeleistä Oreo-kekseihin, mutta 10 huoltopisteen valikoima olisi riittänyt.

UD reppu pakattu kisaa varten.
Kisareitti oli hieno ja vaihteleva. Gran Canaria on kuin pienoismanner mikroilmastoineen ja kasvillisuusvyöhykkeineen. Oli hiekkarantaa, kanjonia, harjannetta, metsikköä, autotietä, mutapolkua, kuninkaantietä ja joenpohjakivikkoa. Kirsikkapuut kukkivat. Ihmiset kannustivat innokkaasti. Yksin ei tarvinnut taivaltaa. Maisemat oli upeita.

Finisher liivi, mitali ja t-paita.
Garanonissa 84km kohdalla saimme omat varustepussit. Hoidin jalat ja vaihdoin sukat. Hotkin pastaa ja jatkoin kohti maalia. Ajattelin pystyväni helposti alle 24h aikaan laskuvoittoisella loppuosuudella. Pudottelin Tunteen asti huvikseni tosi kovaa ohitellen kaikki näköpiiriin tulleet. Pimeän tultua vauhti jotenkin hiipui. Viimeisellä kympillä vedin loppukirin. Kilsat tuntuivat pitkiltä, mutta saavuin maaliin ajassa 25:04 ja paransin omaa TGC ennätystä parilla minuutilla. Nyt oltiin jo sunnuntain puolella. Hain varusteeni exposta. Talsin hotellille tyytyväisenä mitali kaulassa.

Tämä kaveri roikkui sitkeästi kannoilla pitkään.
TGC on hionut kisastaan vuosien varrella timantin, josta on vaikea löytää huonoja puolia. Kaikki toimii nyt niin kuin pitääkin. Kiitos kannustajille, kanssakilpailijoille ja järjestäjille. Ensi vuonna uudestaan. 2019 reitti on sama. Matkaksi on silloin ilmoitettu 128 km +7500m. Tsemppiä ja nähdään poluilla. Animo!

Maalissa ajassa 25:04:15.

No comments: