Monday, April 16, 2018

Comrades Marathon 1996

Juoksija-lehdessä oli 1996 meikäläisen Comrades Marathon kisaraportti. Se on edelleen pisin juoksemani maantieultra eli 87km. Sinä vuonna reitti kulki ylämäkeen. Aikaa meni 9,5 tuntia.


Itse tapahtuma oli aivan mahtava elämys. Ei sellaista pääse kokemaan missään muualla. Pelkästään innostuneiden osanottajien ja yleisön määrä on valtava. Sää oli kisassa varsin lämmin, vaikka siellä oli talviaika.Kisan jälkeisiä kohokohtia oli naisten kisan voittaneen Ann Trasonin tapaaminen, Nelson Mandelan henkilökohtaisesti suorittama palkintojenjako ja koko 11-tuntisen tv-kisalähetyksen katsominen videonauhalta paikallisten juoksijoiden kanssa herkkujen ja virvokkeiden kera.

Ann Trason voittaa Comrades Marathonin 1996 - kuva VHS nauhalta. Pari viikkoa myöhemmin hän voitti myös Western States 100 kisan.

Lento Etelä-Afrikkaan on pitkä, joten muutakin ohjelmaa kannattaa harkita. Samalla tuli ajettua Garden Route rantatie Kapkaupunkiin. Luontoelämyksiä oli tarjolla joka puolella. Pöytävuorella juoksentelu oli sekin hieno kokemus. Jos kiinnostaa niin suosittelen!

1 comment:

Dr. Lina said...
This comment has been removed by a blog administrator.